Entry to the Village
Entry to the Village
Village green
Village green
Village green
Village green
Pop up meeting room
Pop up meeting room
Innovation Lab
Innovation Lab

NAB VILLAGE

700 Bourke Street, Melbourne Australia

Workplace Principal and Design Director while at Woods Bagot Australia

500 sqm (5,380 sqft) NLA

Completed 2014

National Australia Bank (NAB) is a global financial firm headquartered in Australia. At the time of completion the Village was a new insertion and demonstration of the organisation working with the customer. Included is a Customer Innovation Centre which provides a destination for users and NAB customers to meet, collaborate, share ideas and connect in a space that is relaxed and informal.

Originally designed to provide a Business Lounge environment for NAB’s employees, customers and community to work and do business, the Village was quickly recognized as a place that can adopt the new co-working methodologies and accelerate business for small businesses and partnerships.

A hosted space, the village is custom built for the highly agile next generation worker. Drop-in desk spaces and casual catch-up and meeting areas, all with access to high speed wi-fi, enable a high-tech working and learning space.

Over a 12 month period from initial concepts, research into the new ideas around coworking, design and development I led the team and worked closely with stakeholders and community partners to develop the final solution based conceptually around a pop-up village with a town square and gardens.

NAB Coworking Village
NAB Coworking Village