Vertical village
Vertical village
Vertical village
Vertical village
Main stair connection
Main stair connection
Reception and waiting area
Reception and waiting area
Central collaboration space
Central collaboration space
Meeting room breakout
Meeting room breakout
Team-based open plan
Team-based open plan
Collaboration area
Collaboration area
Concierge desk
Concierge desk
Typical desk configuration
Typical desk configuration

GILBERT & TOBIN

Barangaroo, Sydney, Australia

Workplace Principal while at Woods Bagot Australia

10,400 sqm (112,000 sqft) NLA

Completed 2015

 

Gilbert + Tobin is a leading independent corporate law firm and a key player in the Australian legal market with offices in Sydney, Melbourne and Perth.

As one of the early movers into the new Barangaroo development by Lend Lease, I worked closely with Danny Gilbert and the steering team which included James Calder as advisor, to create a new model for the legal industry. Based on a professional services configuration made for collaboration and team-working, G&T adopted an open plan configuration with a team-based arrangement suiting practice groups from 6-10 people. A key component to move the fee earners away from a cellular arrangement to a tea-based open plan solution was to ensure that a paper-lite strategy had been implemented and the right mobile technology solutions to allow the lawyers to move from their desk position to a quiet room or collaboration space quickly if needed due to confidentiality.

As a key contributor over a 6 month period to the mediation of the ideas and designs with the Partnership, steering group and Calder, I  then worked with the Sydney design team to develop the design over a further 6 month period as legal design specialist and key presenter.

The project was delivered as a hybrid integrated approach with early works including stairs, mechanical services and ceiling modifications with Lend Lease.

Gilbert & Tobin Lawyers
Gilbert & Tobin Lawyers